Wortelwraps met humus, kipfilet en avocado

Toen ik dit recept maakte was ik aangenaam verrast door het resultaat. Deze wortelwraps zijn super smaakvol en de humus geeft er een lekkere kruidige smaak. Je kunt de humus zelf maken of kant en klaar kopen maar kies dan wel de variant zonder suiker en zonder E-nummers. Het recept is van Bo van beaufood.nl. Zij belegd de wraps met met rucola, rozijnen en Hüttenkäse.
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram wortels
150 gram havermout
3 eieren
200 tot 250 ml water
1/2 tl komijnzaad
Beleg voor de wraps:- avocado
- kipfilet
- humus of hüttenkäse extra:
- rucola sla
Bereiding
Snijd de wortels in stukken. Pureer de wortels samen met de eieren in je keukenmachine of blender tot een gladde massa.
Voeg vervolgens de havermout, komijn, een snuf zout en het water toe en mix tot een beslag. Is het beslag nog te dik? Voeg dan nog een scheutje water toe. Het hoeft niet zo dun te zijn als pannenkoekenbeslag maar het moet wel schenkbaar zijn.
Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk een gedeelte van het beslag in de pan. Bak de wrap aan beide kanten gaar. De wrap kan in het begin een beetje hard zijn, maar na een paar minuten zal hij zacht worden en kun je hem makkelijker oprollen.
Laat de wrap iets afkoelen, beleg hem met beleg naar keuze, bijvoorbeeld: humus, kipfilet, avocado en rucola. Rol de wrap op of leg er een wrap op en snijd de wrap in punten.