Gegrilde groenten met feta
20-01-2019

Gegrilde groenten met feta
Als je van groenten houdt dan is dit een heerlijke variatie voor een lunchgerecht. Niet iedereen maak je blij met een bord gegrilde groenten maar mijn vader gelukkig wel. Met de stevige feta erbij en de licht gebakken knoflook is dit een super gezonde Griekse lunch. En zoals je ziet op de foto hierboven, makkelijk mee te nemen voor onderweg. Vorkje erbij en klaar ben je! Dit recept vond ik op keto.nl.
Ingrediënten voor 1 persoon
- ¼ aubergine (in dunne plakken gesneden)
- ¼ courgette (in dunne plakken gesneden)
- ¼ rode paprika (in reepjes gesneden)
- 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie voor dressing
- 20 gram fetakaas (verkruimeld)
- 1 teen knoflook (gehakt)
- Peper
- Zout
Bereiding
- Besprenkel de aubergineplakken met wat zout zodat het overtollig vocht kan onttrekken. Laat dit 15-20 minuten uitlekken in een vergiet of op een paar velletjes keukenpapier.
- Schud het overtollig zout van de aubergine af, of spoel ze af en dep direct droog.
- Smeer vervolgens alle gesneden groenten met een kwastje (of met je vingers) in met wat olijfolie.
- Begin met het grillen van de plakken groenten door ze in een grillpan aan elke kant ongeveer 3-4 minuten te grillen, tot ze mooie grillstrepen krijgen. Laat de groenten nu iets afkoelen in een (meng)kom.
- Zet het vuur zacht en bak in de overtollige olie de knoflook licht.
- Voeg vervolgens de licht gebakken knoflook, extra vierge olijfolie, zout en peper toe. Schud de groenten door elkaar tot ze bedekt zijn in het mengsel.
- Doe de groenten op een bord of in een lunchbox en strooi vervolgens de gekruimelde fetakaas over erover. Je salade is nu klaar!