Snelle kurkumasoep

12-01-2019

Lang leve kurkuma! Of beter gezegd, kurkuma helpt je langer leven! De absolute top in de superfoods. Deze lekkere kurkumasoep is klaar in een handomdraai. Gebruik het liefst zelfgemaakte runderbouillon of de bouillon van Bouillon Brothers. Deze bouillon is 100% natuurlijk en naar authentiek recept. In bouillonblokjes zit vaak teveel zout en SUIKER! Die suikers wil ik zoveel mogelijk vermijden. Gezonde vetten daarentegen, zijn van harte welkom. Ik gebruik dan ook een flinke lepel kokosolie van The White Pearl in dit recept dat ik vond op elkehaptelt.nl. Oh enne… ik krijg verder niks voor het noemen van deze merken hoor, ik sta alleen 100% achter de productiewijze en samenstelling van deze verantwoorde producten en dat deel ik graag met jullie.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ui fijngehakt 
  • ½ zoete aardappel in blokjes
  • 3 wortelen gesneden of geraspt
  • 375 ml runderbouillon (zelfgemaakt of van Bouillon Brothers)
  • versgemalen peper
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • snufje nootmuskaat 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • geraspte kaas
  • verse peterselie (of diepvries)
  • eventueel 1/2 limoen

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit de gesneden ui. 
  2. Voeg de zoete aardappel en wortel toe en bak dit 5 minuten mee.
  3. Voeg de runderbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de soep van het vuur en voeg de kurkuma en de kaas toe.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  6. Breng het op smaak met peper, zout, nootmuskaat en knijp een half limoentje boven uit.
  7. Maak het af met wat gesneden peterselie.

Tip: Mis je een bite? Voeg dan een handje geroosterde kikkererwten toe.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin