Gevulde puntpaprika met champignons en spinazie
05-01-2019

Zelf ben ik iets minder fan van paprika's omdat ik ze zodra ik paprika eet, ze 'de hele dag eet'. Ik proef dan heel de middag of avond nog paprika en ga er ook paprikaboertjes van laten. Minder fijn dus. Mijn vader is er gelukkig dol op en heb dit gerecht voor hem gemaakt als lunch. Het gerecht kan ook perfect als avondeten.
Ingrediƫnten
2 rode (punt of gewoon) paprika in helften, (ca. 300 gr.)
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram kastanje champignons
250 gram verse spinazie
120 gram geitenkaas licht pittig
1 theelepel tijm
snuf nootmuskaat
peper en zout
ruime hand walnoten grof gehakt
50 gram geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spoel de kikkererwten af onder de kraan in een vergiet tot ze niet meer schuimen. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog in keukenpapier of een schone theedoek.
- Doe de kikkererwten in een mengkom en voeg de olijfolie en de specerijen toe. Hussel het goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten krokant.
- Schud de bakplaat nog even heen en weer en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.