Indische boterkip met bloemkoolrijst
06-01-2019

Indische boterkip met bloemkoolrijst
Mijn vader houdt ontzettend van de Aziatische keuken. Voor hem ben ik op zoek gegaan naar een recept met dit tintje. Dit heerlijke recept van Indische boterkip valt perfect binnen het Keto-dieet. Ik vond dit recept op castironketo.net. Het bevat gezonde smaakmakers als gember en knoflook. Dit superfood werkt ontstekingsremmend en bloedzuiverend (ontgiftend). Samen met bloemkoolrijst is dit recept helemaal verantwoord en kun je je buik ervan vol eten zonder dat je loze koolhydraten (dikmakers) binnen krijgt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram biologische kippendijen
- 1 eetlepel garam masala
- 1,5 theelepel verse gember, geraspt
- 1,5 theelepel gehakte knoflook
- 3 a 4 eetlepels biologische volle yoghurt
- 0,5 eetlepel kokosolie Saus:
- 1 eetlepels ghee of boter
- 1 kleine ui
- 1 theelepel verse gember, geraspt
- 1 theelepel fijngehakte knoflook
- 400 gram gepelde tomaten (blik)
- ½ eetlepel gemalen koriander
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- 60 milliliter kookroom (geen light)
- Zout, naar smaak extra:
- koriander
- bloemkool rijst
Bereiding
- Snij de kippendijen in stukjes van 5 cm en leg deze in een grote kom met 1 el garam masala, 1,5 tl geraspte gember en 1,5 tl fijngehakte knoflook. Voeg de yoghurt toe en roer door elkaar. Zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast. Langer mag altijd.
- Doe voor de saus de ui, gember, knoflook, blik gepelde tomaten en kruiden in een blender en meng tot een gladde massa. Zet dit opzij.
- Verwarm kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kip in de pan, bak de kip gedurende 3 tot 4 minuten per kant. Eenmaal bruin, giet de saus erbij en kook dit nog 5 tot 6 minuten.
- Wok intussentijd
- Roer de room en ghee erdoor en kook nog een minuut. Proef en voeg zo nodig zout toe. Top af met koriander en serveer indien gewenst bloemkoolrijst.