Geroosterde kikkererwten

06-01-2019

Kikkererwten zijn echte krachtpatsers. Ze bestaan uit eiwitten, vitaminen en mineralen en daarom zie je ze terug in diverse diëten.Je krijgt er een verzadigd gevoel van, ze bevorderen je spijsvertering, houden tegelijkertijd je bloedsuikerspiegel stabiel (brood en pasta niet) en ze helpen tegen hartziekten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Door ze met kruiden in de oven te roosteren krijg je een gezond alternatief voor de hartige trek.  

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie (die verhit mag worden, dus géén extra vierge)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • klein snufje chilipoeder voor de pit
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spoel de kikkererwten af onder de kraan in een vergiet tot ze niet meer schuimen. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog in keukenpapier of een schone theedoek.
  2. Doe de kikkererwten in een mengkom en voeg de olijfolie en de specerijen toe. Hussel het goed door elkaar.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten krokant.
  4. Schud de bakplaat nog even heen en weer en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin