Bietencarpaccio met blauwe kaas
16-02-2022
Bietjes zijn al mijn favoriet sinds opgegroeid ben met Olvarit. Ik wilde altijd een 'roze hapje', oftewel de rode bietjes variant. Ik gooide ze wel eens rauw door de sapcentrifuge maar dat ligt bij mij niet lekker op de maag (is bekent van rauwe biet). De gekookte rode bietjes gaan mij beter af. Lekker in het zoetzuur met rode ui, net zoals ze dat vaak maken met komkommer. Tot ik laatst deze variant tegenkwam in een restaurant in Breda. Bietencarpaccio met blauwe kaas, walnoten en balsamicodressing. Een nieuwe favoriet!

Ingrediƫnten
- 2 biologische gekookte rode bieten
- 1/2 rode ui
- 50 gram Danablue
- 30 gram ongezouten walnoten
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 2 el balcamicoazijn
- 2 tl limoensap
- 2 el honing
- Himalaya zout (of Keltisch zeezout)
- versgemalen peper